Skład:
Fasolka szparagowa
Marchewka
Pietruszka
Młode ziemniaki
Skrzydełka z kurczaka lub masło
Zielona pietruszka
Czosnek
Lubczyk
Sól


Czas przygotowania
Poziom trudności

Oprócz soli i masła lub skrzydełek z kurczaka (A nawet jak ktoś hoduje kury to nie wliczając tylko soli) taką zupę w sumie możemy przygotować z wszystkich przez nas samych wychodowanych składników i to jest jej największy urok. W dodatku ugotowana i zjedzona na świeżym powietrzu jest po prostu niepowtarzalna.

Z fasolki szparagowej usuwamy ogonki i kroimy ją na krótsze kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie ok. 20 min, dodajemy kilka skrzydełek z kurczaka, lub masło, ziemniaki pokrojone w kostkę, drobno pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Gdy ziemniaki i fasolka zmiękną dorzucamy ząbek czosnku, posiekaną natkę z pietruszki, odrobinę lubczyku, gotujemy ok. 5 minut i gotowe. Smacznego.

Może zaciekawić Cię również...